Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Το κλείσιμο του Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο τροφοδοτεί την ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας

Κρεμλίνο: Το κλείσιμο του Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο τροφοδοτεί την ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας
Τα νέα βήματα ωθούν τις διμερείς μας σχέσεις ακόμη βαθύτερα σε αδιέξοδο, δήλωσε ο Yuri Ushakov, επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής του Κρεμλίνου
Η απόφαση των ΗΠΑ να ζητήσουν από τη Μόσχα να κλείσει το Γενικό της Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και δύο άλλα οικήματα που χρησιμοποιεί στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ώθησε τις διμερείς σχέσεις σε αδιέξοδο και τροφοδότησε μια σειρά αντιποίνων, ανακοίνωσε σήμερα (1/9/2017) το Κρεμλίνο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν χθες (31/8) τη Ρωσία να κλείσει τις εγκαταστάσεις μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου σε αντίποινα στην απόφαση της Μόσχας να περιορίσει το προσωπικό της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Ρωσική Ομοσπονδία στους 455 υπαλλήλους.
«Τα νέα βήματα ωθούν τις διμερείς μας σχέσεις ακόμη βαθύτερα σε αδιέξοδο και αντιβαίνουν σε άλλες ανακοινώσεις υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο Yuri Ushakov, επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής του Κρεμλίνου.
«Έχουν υπάρξει υποσχέσεις, αλλά δεν υπάρχει ακόμα η ετοιμότητα συνεργασίας.
Πρόκειται για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
Λυπούμαστε γι’ αυτό και θα σκεφτούμε ήρεμα πώς μπορούμε να απαντήσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει σκληρά στα μέτρα των ΗΠΑ που θεωρεί επιζήμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης