Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cohn (οικ. σύμβουλος Λ. Οίκου): Πολύ καλή η σχέση μου με τον Trump - Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την απασχόληση

Cohn (οικ. σύμβουλος Λ. Οίκου): Πολύ καλή η σχέση μου με τον Trump - Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την απασχόληση
Ο οικονομικός σύμβουλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Trump προχωράει με το φορολογικό της σχέδιο
«Πολύ καλή» δήλωσε σήμερα (1/9/2017) ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Gary Cohn, ότι είναι η σχέση του με τον αμερικανό πρόεδρο, διαψεύδοντας δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Donald Trump είναι δυσαρεστημένος με την κριτική του σύμβουλου για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε ο ίδιος στα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια.
«Έχω μια σπουδαία σχέση με τον πρόεδρο», δήλωσε ο Cohn σε συνέντευξή του στο «CNBC», προσθέτοντας ότι συνεργάζονται καλά σε θέματα όπως η φορολογική μεταρρύθμιση.
Χθεσινό (31/8) δημοσίευμα της «Washington Post» ανέφερε ότι ο Trump είναι δυσαρεστημένος με αυτό που θεωρεί προσωπική έλλειψη εμπιστοσύνης από τον Cohn.
Εν τω μεταξύ, ο Cohn σχολίασε τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια μικρότερη από την αναμενόμενη δημιουργία θέσεων εργασίας, κατά 156.000, και μια αύξηση του ποσοστού της ανεργίας, στο 4,4%, από 4,3%.
Ο Cohn χαρακτήρισε τους αριθμούς ενθαρρυντικούς, ενώ δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την οικονομία των ΗΠΑ.
Ο οικονομικός σύμβουλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχωράει με το φορολογικό της σχέδιο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμο.
«Πιστεύουμε ότι η μείωση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών θα οδηγήσει σε υψηλότερους μισθούς», δήλωσε ο Cohn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης