Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Είμαι αισιόδοξος και αποφασισμένος για μια καλή συμφωνία Brexit

Davis (Βρετανία): Είμαι αισιόδοξος και αποφασισμένος για μια καλή συμφωνία Brexit
Ο βρετανός υπουργός Brexit προειδοποίησε τον Donald Trump να μην απομονωθεί
Την αισιοδοξία του ότι η Βρετανία θα πετύχει μια καλή συμφωνία για την αποχώρησή της από την Ε.Ε., εξέφρασε σήμερα (1/9/2017) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis.
«Είμαι αποφασιστικά αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια καλή συμφωνία Brexit», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Davis.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσιγκτον, ο Davis προειδοποίησε παράλληλα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να μην απομονωθεί και να μην μειώσει τις εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της Theresa May θα διαρκέσει πέντε χρόνια.
Ο Davis μίλησε ενάντια στους φραγμούς στο ελεύθερο εμπόριο και παρότρυνε τον αμερικανό πρόεδρο να συνεχίσει την προσπάθειά του να προσφέρει συνεχή ευημερία σε όλο τον κόσμο.
Σε μια σταθερή υπεράσπιση του ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε, ενώπιον ακροατηρίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, ότι είναι «αισιόδοξος και αποφασισμένος» να επιτύχει μια καλή εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε., παρά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις αυτής της εβδομάδας.
«Επειδή πιστεύω βασικά ότι μια καλή συμφωνία είναι προς το συμφέρον τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. όσο και ολόκληρου του ανεπτυγμένου κόσμου», πρόσθεσε.
Ο ίδιος δήλωσε απευθυνόμενος στον Trump:
«Η δεκαετία του 1930 μας δίδαξε επίσης τον κίνδυνο προστατευτισμού.
Βλάπτει το παγκόσμιο εμπόριο».
«Τα εμπόδια ανέστειλαν βαθιά την παγκόσμια και εγχώρια ανάπτυξη.
Ο μόνος βιώσιμος τρόπος για την παροχή καλύτερων δημόσιων υπηρεσιών, υψηλότερων πραγματικών μισθών, αυξημένου βιοτικού επιπέδου, είναι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας.
Αυτό σημαίνει περισσότερο και όχι λιγότερο εμπόριο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης