Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την αγορά των junk ομολόγων

Bloomberg: Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την αγορά των junk ομολόγων
Παραδοσιακά, τον Σεπτέμβριο πραγματοποιούνται πολλές εκδόσεις ομολόγων
Έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι για τα junk ομόλογα, με τους επενδυτές να αποσύρουν τα χρήματα τους, συγκεντρώνονται σύννεφα που προμηνύουν ένα ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σεπτέμβριος τυπικά είναι μεταξύ των πιο πολυάσχολων περιόδων του έτους όσον αφορά τις πωλήσεων ομολόγων, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για τους εκδότες ομολόγων υψηλής απόδοσης, αφού οι διαχειριστές κεφαλαίων από την Pacific Investment Management έως την DoubleLine Capital μετατράπηκαν σε bearish όσον αφορά την εν λόγω κατηγορία asset.
Ο τρόπος με τον οποίο η αγορά προσαρμόζεται στο προσεχές κύμα προσφοράς θα καθορίσει εάν η πρόσφατη κάμψη είναι απλώς μια παρεμβολή.



«Τα υψηλής απόδοσης spreads έχουν διευρυνθεί τον Αύγουστο, έτσι όταν οι επενδυτές επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, θα δουν πιο ελκυστική αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης και πιστεύω ότι οι εισροές θα ενισχυθούν ξανά» επισημαίνει ο Gene Neavin της Federated High Yield Trust.



Στον αντίποδα, η UBS επισημαίνει ότι τα premiums δεν έχουν αυξηθεί αρκετά ώστε να δελεάσουν τους επενδυτές.
«Δεν συμφωνώ με αυτό: τα spreads υψηλής απόδοσης εξακολουθούν να διαπραγματεύονται πολύ σφιχτά ιστορικά παρά την πρόσφατη διεύρυνση του spread», δήλωσε ο Stephen Caprio, αναλυτής της UBS.
«Οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες απ' ό,τι όταν ξεκίνησαν το 2017 - αυτό δεν είναι ακόμη ελκυστικό ακόμα για να δημιουργηθεί περισσότερη ζήτηση» πρόσθεσε.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America, τα funds ομολόγων υψηλής απόδοσης έχουν υποφέρει από εκροές για οκτώ από τις τελευταίες 10 εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης