Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι σημαίνει η άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 7/9

tags :
Τι σημαίνει η άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 7/9
Η πίεση αναμένεται να ενταθεί στους αξιωματούχους της ΕΚΤ, καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,5% και πλησίασε πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει η EKT, κοντά στο 2%
Νέα δεδομένα δημιουργεί η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2017, εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.
Η πίεση αναμένεται να ενταθεί στους αξιωματούχους της ΕΚΤ, καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,5% και πλησίασε πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, κοντά στο 2%.
Η αγορά αναμένει τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική και ειδικότερα όσον αφορά το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και το επίπεδο των επιτοκίων.
Την περασμένη εβδομάδα από το Jackson Hole, ο Mario Draghi κάλεσε τους επενδυτές να κάνουν υπομονή, καθώς τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου ο πληθωρισμός να πλησιάσει τον στόχο της ΕΚΤ.
Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο 1,5% τον Αύγουστο του 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο ενισχύθηκε στο 1,5%, από 1,3% τον Ιούλιο, την ώρα που οι αναλυτές της Factset ανέμεναν τον δείκτη στο 1,4%.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες σε άρθρο του το Bloomberg, «o διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, και οι συνάδελφοί του θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τις προφανείς επιφυλάξεις όπως ο χαμηλός πληθωρισμός και η αναιμική αύξηση των μισθών.
Αυτές δεν αποτελούν αποκλειστικά ευρωπαϊκές προκλήσεις.
Είναι παρούσες στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες του κόσμου.
Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα δεν πρόκειται να φύγουν κάποια στιγμή σύντομα.
Αυτό είναι ένα επιχείρημα κατά της απότομης λήξης του QE».
Όπως τόνισε το Bloomberg, δεν αποτελεί δικαιολογία για να αποφευχθεί η ουσιαστική μείωση των αγορών ομολόγων που στηρίζουν τα χαμηλά επιτόκια.
Η ευρωπαϊκή οικονομία έχει σημειώσει πρόοδο, «αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία.
(Ο Draghi) θα πρέπει να την αρπάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης