Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ - Το «βλέμμα» σε Trump και Β. Κορέα

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ - Το «βλέμμα» σε Trump και Β. Κορέα
Το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το β’ τρίμηνο του 2017 αναθεωρήθηκε ανοδικά, στο 3% από 2,6% προηγουμένως
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (30/8/2017) η Wall Street, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την κρίση της Βόρειας Κορέας, μετά τις νέες προειδοποιήσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,03%, στις 21.858,37 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,08% και κινείτο στις 2.444,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,13% υψηλότερα, στις 6.310,66 μονάδες.
Το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το β’ τρίμηνο του 2017 αναθεωρήθηκε ανοδικά, στο 3% από 2,6% προηγουμένως.
Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν το ΑΕΠ στο 2,8%, ενώ πρόκειται για την ταχύτερη τριμηνιαία ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε διάστημα άνω των δύο ετών.
Η ανοδική αναθεώρηση οφείλεται στις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες και στις βελτιωμένες επιχειρηματικές επενδύσεις.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά κατά την οποία η αμερικανική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη άνω του 3% για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, ήταν το 2014.


Παράλληλα, στοιχεία του ADP Research Institute έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 237.000 τον Αύγουστο του 2017, έναντι των 178.000 θέσεων που είχαν δημιουργηθεί τον Ιούλιο και έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 185.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απομακρύνεται από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Federal Reserve.
Ειδικότερα, ο δείκτης PCE υποχώρησε ραγδαία στο 0,3% στο β’ τρίμηνο, από 2,2% στο α’ τρίμηνο.
Εν τω μεταξύ, κι ενώ οι γεωπολιτικές ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα έδειχναν να υποχωρούν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέβη σήμερα σε νέες απειλές κατά της Πιονγκγιάνγκ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες δεν είναι η απάντηση.
«Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση», τόνισε ο Trump, στον απόηχο της εκτόξευσης του βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου, που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, κίνηση που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε έντονα.
«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια.
Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Trump σε μια ανάρτησή του στο twitter.
Την ίδια στιγμή, ο τυφώνας Harvey συνεχίζει να ρίχνει την σκιά του σε έναν σημαντικό αριθμό κλάδων, με τις τιμές του πετρελαίου να βρίσκονται υπό πίεση, καθώς διυλιστήρια συνέχιζαν να επηρεάζονται.
Ο Harvey, που έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει το ένα πέμπτο των αμερικανικών διυλιστηρίων, περιορίζοντας τη ζήτηση αργού και αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο έλλειψης καυσίμων.
Περί τις 16:05, το αργό κατέγραφε πτώση σχεδόν 1% και κινείτο στα 46 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρούσε κατά 0,5%, στα 51,4 δολ. ανά βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο και σε μια ομιλία που πρόκειται να δώσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης