Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Όσο υπάρχουν προσφυγικές ροές, οι συνοριακοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Όσο υπάρχουν προσφυγικές ροές, οι συνοριακοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι
Σε εκείνους που υποστήριζαν τα «ανοικτά σύνορα» απέδωσε την ευθύνη για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας
Όσο συνεχίζονται οι «προσφυγικές ροές», οι συνοριακοί έλεγχοι είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητοι, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz.
Ο Kurz, που είναι και ο νέος αρχηγός του συγκυβερνώντος στην Αυστρία, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, στο πλαίσιο των παραδοσιακών θερινών συνεντεύξεών της με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει και των επικείμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.
Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών απέδωσε την ευθύνη για τις εξελίξεις στο προσφυγικό σε εκείνους που υποστήριζαν τα «ανοικτά σύνορα».
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μία Ευρώπη χωρίς σύνορα είναι εφικτή μόνο αν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης λειτουργούν, ενώ απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει τα σχέδια του στην περίπτωση που η Ε.Ε. δεν παρατείνει μετά τον Νοέμβριο την απενεργοποίηση της Συνθήκης Σένγκεν και δεν θα επιτρέπει πλέον τους συνοριακούς ελέγχους στο εσωτερικό της Ένωσης.
Παράλληλα, ο Kurz, το κόμμα του οποίου προηγείται σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, απέφυγε να τοποθετηθεί ως προς το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας του με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ηγούνται του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα.
Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θεωρεί «λογικό βήμα» τον τερματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού, τον οποίο ο ίδιος είχε καταγγείλει αμέσως μετά την εκλογή του στην αρχηγία του Λαϊκού Κόμματος, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης