Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση σε αστυνομικούς έξω από το Μπάκιγχαμ

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση σε αστυνομικούς έξω από το Μπάκιγχαμ
Κατηγορείται για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία ή την υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας και τέθηκε υπό κράτηση
Ένας 30 χρονος άνδρας συνελήφθη σήμερα (27/8) στο δυτικό Λονδίνο ως ύποπτος για την επίθεση εναντίον αστυνομικών το βράδυ της Παρασκευής (25/8) μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Σύμφωνα με την αστυνομία «o άνδρας, είναι ο δεύτερος που συλλαμβάνεται για την εν λόγο επίθεση και θεωρείται ύποπτος για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία ή την υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας και τέθηκε υπό κράτηση.
Η σύλληψη διεξήχθη από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της Metropolitan Police, οι οποίοι ερευνούν το τρομοκρατικό συμβάν στο Μπακιγχαμ, όπου είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 3 ατόμων.
Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται ένταλμα για την περαιτέρω κράτηση ενός 26χρονου άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της επίθεσης με μαχαίρι σε αστυνομικούς έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το ένταλμα αυτό λήγει την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.
Ο 26χρονος ύποπτος είναι κάτοικος του Λιούτον, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια του Λονδίνου. Όταν συνελήφθη από τους άοπλους αστυνομικούς, ο 26χρονος φώναξε πολλές φορές «Αλλάχου Άκμπαρ» δηλαδή «ο θεός είναι μεγάλος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης