Διεθνή

Γερμανία: Αποδοκιμάστηκε η Merkel σε προεκλογική συγκέντρωση από οπαδούς της AfD

tags :
Γερμανία: Αποδοκιμάστηκε η Merkel σε προεκλογική συγκέντρωση από οπαδούς της AfD
H Merkel  επανέλαβε ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία
Ομάδα υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αποδοκίμασε τη Γερμανίδα καγκελάριο κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της στην πόλης Κβέντλινμπουργκ, στην Σαξονία-'Ανχαλτ.
«Η Merkel πρέπει να φύγει»,  «Το Ισλάμ δεν ανήκει στην Γερμανία» και «Σώστε το Σύνταγμα από τη Merkel»., φώναζαν οι διαδηλωτές.
«Μερικοί πιστεύουν ότι τα προβλήματα των ανθρώπων στην Γερμανία λύνονται με φωνές.
Εγώ δεν το πιστεύω, όπως δεν το πιστεύει και η πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτή την πλατεία», απάντησε η  Merkel και συνέχισε επί 30 λεπτά την ομιλία της, εν μέσω αποδοκιμαστικών σφυριγμάτων και συνθημάτων.
Για μία ακόμη φορά η Merkel  επανέλαβε ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία, καθώς «η ποικιλομορφία δίνει δύναμη στη χώρα», παραδέχτηκε ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει επανάληψη του μεγάλου κύματος του 2015.
H πολιτική της στο προσφυγικό ήταν και το κεντρικό θέμα των διαφωνούντων που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της ομιλίας της και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα  κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Η σημερινή (26/8) συγκέντρωση ήταν μόλις η δεύτερη της Καγκελαρίου στην πρώην ανατολική Γερμανία ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.
Την περασμένη εβδομάδα, σε εκδήλωση στην πόλη 'Αναμπεργκ-Μπούχολτς της Σαξονίας, δέχτηκε και πάλι αποδοκιμασίες από οπαδούς της AfD, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή στα πρώην ανατολικά κρατίδια.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης