Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel στη Bild: Η ανάγκη της Merkel να έχει την εύνοια του Trump οδηγεί τη Γερμανία σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο

Gabriel στη Bild: Η ανάγκη της Merkel να έχει την εύνοια του Trump οδηγεί τη Γερμανία σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο
Tο Βερολίνο είναι αντιμέτωπο στη Δύση και στην Ανατολή με ηγέτες που πιστεύουν όχι στην ισχύ του δικαίου, αλλά στο δίκαιο του ισχυρού
Προεκλογική επίθεση κατά της καγκελαρίου A. Merkel εξαπέλυσε ο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Σοσιαλδημοκράτης S. Gabriel λέγοντας ότι «η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου ψυχρού πολέμου κι η Merkel διαπράττει βαρύ σφάλμα ακολουθώντας τον πρόεδρο Trump στον δρόμο του επανεξοπλισμού».
Ο γερμανός ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild αναφερόμενος στον Trump και στον πρόεδρο της Ρωσίας Putin είπε ότι «το Βερολίνο είναι αντιμέτωπο στη Δύση και στην Ανατολή με ηγέτες που πιστεύουν όχι στην ισχύ του δικαίου, αλλά στο δίκαιο του ισχυρού».
Η προεκλογική επίθεση του Σοσιαλδημοκράτη (SPD) Gabriel, έρχεται μόλις ένα μήνα πριν από τις κρίσιμες εκλογές για την καγκελαρία στη Γερμανία με τους Σοσιαλδημοκράτες να δυσκολεύονται να αποστασιοποιηθούν έπειτα από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης με την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Merkel γεγονός που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.
Η εκστρατεία τους, κατά την οποία προσπάθησαν να δώσουν την έμφαση στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν μοιάζει να συγκίνησε τους ψηφοφόρους.
Η τοποθέτηση του Gabriel ακολουθεί σχόλια που έκανε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Martin Schulz ο οποίος επέκρινε τα σχέδια της Merkel για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και εξήγγειλε ότι εάν εκλεγεί θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να πάρουν από τη γερμανική επικράτεια τα πυρηνικά τους όπλα.
«Η Merkel μοιάζει να θεωρεί ότι θα εξασφαλίσει την εύνοια του Trump αν αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της Γερμανίας στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο» δήλωσε ο Gabriel λέγοντας ότι «αυτό είναι βαρύ σφάλμα».
Η Γερμανία και άλλες χώρες μέλη του NATO είχαν δεσμευθεί να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους πριν εκλεγεί ο Trump.
Αν και οι περισσότερες αύξησαν τις δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις τους, λιγοστές εκπλήρωσαν τον στόχο του 2% κι η Γερμανία δεν είναι μια από αυτές.
Ακόμη, ο Gabriel απέκρουσε τις επικρίσεις των συντηρητικών της Merkel εναντίον του άλλοτε καγκελάριου του SPD, Gerhard Schröder επειδή ανέλαβε θέσεις σε ρωσικές εταιρείες του τομέα της ενέργειας που συνδέονται με το Κρεμλίνο, με πιο πρόσφατη την πρόσληψή του από τη Rosneft.
"Όταν πρόκειται για την απελευθέρωση κρατούμενων των ρώσων αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία, (τα στελέχη της CDU) χαίρονται που ο Gerhard Schröder μιλάει απευθείας με τον Putin. Αλλά σε μια εκστρατεία εναντίον του SPD, το αξιοποιούν για μικροκομματικούς σκοπούς. Το βρίσκω φτηνό", είπε.
Με τη γερμανική οικονομία να συνεχίζει να αναπτύσσεται και τα στοιχεία να δείχνουν μείωση της ανεργίας, οι δημοσκοπήσεις φέρουν τους συντηρητικούς της Merkel να διατηρούν προβάδισμα που φθάνει ακόμη και τις 17 εκατοστιαίες μονάδες έναντι του SPD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης