Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: O Trump με τις κυρώσεις του παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Βενεζουέλα: O Trump με τις κυρώσεις του παραβιάζει το διεθνές δίκαιο
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας
Έντονη ήταν η αντίδραση της Βενεζουέλας στις νέες κυρώσεις, που επέβαλε στη χώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος με τις κυρώσεις αυτές παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Jorge Arreaza.  
Οι νέες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας αφορούν την απαγόρευση στις συναλλαγές με τα ομόλογα Βενεζουέλας και την πετρελαϊκή εταιρεία Petróleos de Venezuela SA (PDVSA), έτσι ώστε ελαχιστοποιήσει τις ικανότητες του καθεστώτος Maduro να αντλήσει χρηματοδότηση.
Η απαγόρευση είναι το πρώτο βήμα εναντίον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Βενεζουέλας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υποσχέθηκε την ανάληψη άμεσης δράσης στον οικονομικό τομέα εναντίον του Maduro μετά τη σύγκληση της νέας Συντακτικής Συνέλευσης τον Αύγουστο 2017. 
O Arreaza πρόσθεσε ότι, η Βενεζουέλα είναι «θύμα ψεύτικων ειδήσεων» (fake news), έναν όρο τον οποίο χρησιμοποιεί συνήθως ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον των μέσων ενημέρωσης, που ασκούν κριτική στο πρόσωπό του.
«Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στην κατάρρευση της Βενεζουέλας» ανέφερε νωρίτερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, εξηγώντας ότι τα νέα μέτρα μελετήθηκαν έτσι ώστε «να στερηθεί η δικτατορία του Maduro μια βασική πηγή χρηματοδότησης».
Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι «οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους στη Βενεζουέλα να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, να οργανώσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, να απελευθερώσει άμεσα και χωρίς όρους όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να βάλει τέλος στην καταπίεση του λαού της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης