Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Στάση πληρωμών ή αναδιάρθρωση χρέους «βλέπουν» οι επενδυτές για τη Βενεζουέλα

FT: Στάση πληρωμών ή αναδιάρθρωση χρέους «βλέπουν» οι επενδυτές για τη Βενεζουέλα
Κάποιοι επενδυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα μπορούσε να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών μέσα στο 2017
Μειώνονται  οι τιμές των ομολόγων της Βενεζουέλας, στον απόηχο των νέων αμερικανικών κυρώσεων, καθώς όπως αναφέρουν οι Financial Times οι επενδυτές θεωρούν δεδομένο το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα η Βενεζουέλα θα να αναγκαστεί είτε να κηρύξει στάση πληρωμών ή να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
Κάποιοι επενδυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα μπορούσε να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών μέσα στο 2017, ενώ άλλοι στοιχηματίζουν ότι μπορεί αυτό να μετατεθεί για το 2018 χάρη στη ρωσική και την κινεζική γενναιοδωρία.
Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε λίγο πριν από τις τελευταίες αμερικανικές κυρώσεις, ο Brad Tank, επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στο Neuberger Berman, δήλωσε ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας είναι αναπόφευκτο. "Η αγορά του χρέους της Βενεζουέλας φαίνεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αθέτηση υποχρεώσεων δεν είναι παρά αναπόφευκτη.
Τα ομόλογα διαπραγματεύονται στα 35-45 σεντς στο δολάριο, με τις τιμές να υποχωρούν περαιτέρω γύρω από τις φήμες για αμερικανικές κυρώσεις.
Η μεταβλητότητα των τιμών συνδέεται τώρα λιγότερο με την πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων απ 'ό, τι με τις εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα της πτώχευσης και τις πολιτικές συνθήκες που περιβάλλουν όλα αυτά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης