Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο δάνειο ύψους 400 εκατ. στη Ρουμανία από την Παγκόσμια Τράπεζα

tags :
Νέο δάνειο ύψους 400 εκατ. στη Ρουμανία από την Παγκόσμια Τράπεζα
Νέο δάνειο, ύψους 400 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του προϋπολογισμού, την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής πρόνοιας και την παροχή βοήθειας στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ρουμανίας για δημοσιονομική εξυγίανση, ενέκρινε το συμβούλιο των εκτελεστικών διευθυντών της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Το δάνειο θα διατεθεί από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) της Παγκόσμιας Τράπεζας και όπως δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος της Τράπεζας για τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και της Βαλτικής, Πίτερ Χάρολντ, «η κυβέρνηση της Ρουμανίας αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης».
Σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας επισημαίνεται πως με το νέο δάνειο που θα χορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης της οικονομίας της Ρουμανίας, το συνολικό ποσό που διατέθηκε γι’ αυτές τις δράσεις ανέρχεται πλέον σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Με τη νέα οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα, ενισχύονται οι δράσεις που προβλέπει το πακέτο οικονομικής στήριξης που αποφάσισαν να χορηγήσουν, το Μάιο του 2009 στη Ρουμανία, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και το οποίο διαμορφώνεται στο ποσό των είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης