Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιόρισαν τα κέρδη τους οι δείκτες στη Wall Street μετά την ομιλία της Yellen

Περιόρισαν τα κέρδη τους οι δείκτες στη Wall Street μετά την ομιλία της Yellen
Αντίδραση στην απουσία αναφοράς στη νομισματική πολιτική από την πρόεδρο της Fed
Έχασαν κάποια από τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα σήμερα (25/8/2017) οι κύριοι δείκτες της Wall Street, ενώ ο Nasdaq γύρισε σε αρνητικό έδαφος, καθώς η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη νομισματική πολιτική στην ομιλία της στο συμπόσιο κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.
Έτσι, περί τις 18:20, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,21%, στις 21.829,23 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,23% και κινείτο στις 2.444,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,05% υψηλότερα, στις 2.444,62 μονάδες.
Η Yellen απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στις αγορές ότι επικρατεί υπερβολική αισιοδοξία.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας που υπάρχει στις αγορές μετοχών και ομολόγων και ότι οι αλγόριθμοι καθοδηγούν τις μετοχές, υπονοώντας ουσιαστικά αντί να κοιτούν τα θεμελιώδη μεγέθη και στηρίζονται μόνο στις κινήσεις trading.
Η Yellen τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν μετά την κρίση 2007 - 2009 έχουν ενδυναμώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, χωρίς να παρεμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη, ενώ επεσήμανε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς θα είναι μέτριες.


Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi.
Την ίδια ώρα, στήριξη στις αμερικανικές μετοχές προσφέρει η ανανεωμένη αισιοδοξία σχετικά με την προώθηση της αμερικανικής φορολογικής μεταρρύθμισης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα ξεκινήσει μια δημόσια καμπάνια για την πολύ-αναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό του σύμβουλο, Gary Cohn.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Cohn δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα να μιλάει δημοσίως για το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.
«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η ατζέντα του προέδρου και το ημερολόγιο αναμένεται να περιστρέφονται γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Cohn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης