Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το χρυσό μετά την ομιλία της Yellen, στο Jackson Hole

Απώλειες για το χρυσό μετά την ομιλία της Yellen, στο Jackson Hole
Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η τιμή του χρυσού μετά την ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, στο Jackson Hole.
Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυξάνει το κόστος για τη διατήρηση ράβδων χρυσού, ενώ παράλληλα ενισχύει το δολάριο.
«Η αγορά περιμένει την ομιλία του Draghi για να ακούσει τίποτα σχετικά με τη μείωση και την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ και την εξομάλυνση των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Yellen», δήλωσε ο Peter Fertig, σύμβουλος της Quantitative Commodity Research. «Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια κερδοσκοπική αγορά μπροστά από τις ομιλίες, αλλά σε αυτό το στάδιο είναι λογικό να έχουμε χαμηλή έκθεση σε χρυσό».
Η τιμή του χρυσού καταγράφει απώλειες -0,06% στα 1.285,47 η ουγγιά.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχωρούν κατά -0,07% στα 1.291,1 δολάρια ανά ουγγιά.
«Η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει υψηλή και εξακολουθεί να παρέχει ισχυρό επίπεδο στήριξης στις τιμές.
«Οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους συνεχίζει να τροφοδοτεί ένα επίπεδο αβεβαιότητας στην αγορά», ανέφερε ο αναλυτής της ANZ Daniel Hynes σε σημείωμα.
Ο χρυσός χρησιμοποιείται ως εναλλακτική επένδυση σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.
«Ο χρυσός φαίνεται ότι βρίσκει στήριξη στα επίπεδα πέριξ των 1.280 δολαρίων,», δήλωσε ο αναλυτής της MKS PAMP Tim Brown.
«Το υψηλό της εβδομάδας των 1.293 δολαρίων θα είναι ο πρώτος στόχος στην ανοδική πορεία, ακολουθούμενος από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.300 δολαρίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης