Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, εν αναμονή των ομιλιών Yellen και Draghi - Στο επίκεντρο και η ατζέντα Trump

Κέρδη στη Wall Street, εν αναμονή των ομιλιών Yellen και Draghi - Στο επίκεντρο και η ατζέντα Trump
Νέες ελπίδες για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (25/8/2017) η Wall Street, εν μέσω νέων ελπίδων σχετικά με την προώθηση της αμερικανικής φορολογικής μεταρρύθμισης, αλλά και εν αναμονή των ομιλιών των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ στο Jackson Hole.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,30%, στις
21.848,26 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,38% και κινείτο στις 2.448,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,38% υψηλότερα, στις 6.295,05 μονάδες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα ξεκινήσει μια δημόσια καμπάνια για την πολύ-αναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό του σύμβουλο, Gary Cohn.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Cohn δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα να μιλάει δημοσίως για το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.
«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η ατζέντα του προέδρου και το ημερολόγιο αναμένεται να περιστρέφονται γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Cohn.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, στο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής του Jackson Hole.



Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς θέλουν να αποφύγουν τα ξεκάθαρα μηνύματα προς τις αγορές.
Εξάλλου, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Yellen και ο Draghi θα αποφύγουν σημαντικές ανακοινώσεις, φοβούμενοι ακόμη ότι θα μπορούσαν να δώσουν την αφορμή για μια παγκόσμια διόρθωση στις αγορές.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να μελετήσουν προσεχτικά τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών, για μια οποιαδήποτε ένδειξη που θα μπορούσε να υποδηλώσει μια αλλαγή στην πολιτική τους κατά τους ερχόμενους μήνες.
Τα πρόσφατα υποτονικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενδεχομένως να αποτρέψουν τις κεντρικές τράπεζες από αυξήσεις των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους.
Πάντως, ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, έκανε λόγο σήμερα για μια σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη της πλήρους απασχόλησης, τασσόμενος υπέρ της αύξησης των επιτοκίων για μία ακόμα φορά το 2017.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, εξέφρασε την άποψη, πως η Fed πρέπει να ακολουθήσει πολιτική σύσφιξης, χωρίς να αναμένει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό.
Πριν από τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών, τα ομόλογα των ΗΠΑ καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,190%.
Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα των τιμών των ομολόγων.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση 6,8% τον Ιούλιο του 2017, καθώς οι παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφορών «βούλιαξαν» κατά 19% - η μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014 - μετά από αύξηση 6,4% τον Ιούνιο.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά σήμερα, με την τιμή του Brent να ενισχύεται κατά 0,6%, στα 52,4 δολ. ανά βαρέλι και το αργό να σημειώνει άνοδο 0,2% και να κινείται στα 47,5 δολ. ανά βαρέλι, περί τις 16:50.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης