Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Άμεσους περιορισμούς στην εισαγωγή χάλυβα ζητούν από τον Trump στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας

Reuters: Άμεσους περιορισμούς στην εισαγωγή χάλυβα ζητούν από τον Trump στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας
«Η ανάγκη ανάληψης δράσης είναι επείγουσα, οι εισαγωγές συνέχισαν να αυξάνονται» αναφέρουν στην επιστολή τους στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας
Άμεσους περιορισμούς στην εισαγωγή χάλυβα, ζητούν με επιστολή τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump τα στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας σιδήρου και χάλυβα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.
Την ανησυχία τους προκάλεσαν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι εισαγωγές χάλυβα αυξήθηκαν στα επίπεδα του 2015.
Ανώτερα στελέχη από 25 αμερικανικές εταιρείες χάλυβα των ΗΠΑ έστειλαν την επιστολή στον Trump αργά την Τετάρτη (23/8), στην οποίο τονίζουν πως η βιομηχανία υπέφερε από τις συνέπειες της αδράνειας της κυβέρνησης, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με το όραμα «τολμηρή ηγεσία» και « Πρώτα η Αμερική».
«Η ανάγκη ανάληψης δράσης είναι επείγουσα, οι εισαγωγές συνέχισαν να αυξάνονται» αναφέρουν στην επιστολή τους.
Ζητούν την αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και κερδοφορίας της αμερικανικής βιομηχανίας χάλυβα για μία περίοδο.
Το αμερικανικό ινστιτούτο σιδήρου και χάλυβα (AISI) ανακοίνωσε την Τετάρτη (22/8) ότι οι συνολικές εισαγωγές χάλυβα τον Ιούλιο του 2017 αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2016.
Οι εν λόγω εισαγωγές έφθασαν το 30% επί του συνόλου της αμερικανικής αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του AISI.
Οι εισαγωγές χάλυβα μειώθηκαν ελαφρά τους προηγούμενους μήνες, λόγω των δασμών αντιντάμπινγκ και των αντεπιδοτήσεων που επιβλήθηκαν για προϊόντα χάλυβα από την Κίνα και ορισμένες άλλες χώρες. 
Να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη επιστολή απεστάλη προς τον Αμερικανό πρόεδρο, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο του συμβούλου στρατηγικής, Steve Bannon, ο οποίος υπήρξε υπέρμαχος της επιβολής δασμών στον χάλυβα και της λήψης πρόσθετων μέτρων για την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας.
Τα στελέχη από εταιρείες όπως οι Nucor Corp, US Steel, ArcelorMittal και DTE Energy, τονίζουν ότι, οι εισαγωγές απειλούν την ικανότητα της αμερικανικής χαλυβουργίας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας.
Ο πρόεδρος της AISI, Tom Gibson, ο οποίος υπέγραψε επίσης την επιστολή, δήλωσε στο Reuters ότι η βιομηχανία προσπαθεί να διατηρήσει το ζήτημα αυτό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump ασχολούνται με άλλα θέματα, όπως η Βόρεια Κορέα και η δημοσιονομική πολιτική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης