Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, δια… χειρός Trump - Το «βλέμμα» των επενδυτών στο Jackson Hole

Απώλειες στη Wall Street, δια… χειρός Trump - Το «βλέμμα» των επενδυτών στο Jackson Hole
Ο Trump άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κλείσει» την κυβέρνηση, προκειμένου να χτιστεί το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
Με πτώση άνοιξε σήμερα (23/8/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά τις χθεσινές προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,31%, στις 21.831,10 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,38% και κινείτο στις 2.443,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,49% χαμηλότερα, στις 6.266,48 μονάδες.
Μιλώντας χθες (22/8)σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο Trump προειδοποίησε εκ νέου ότι θα χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ακόμη και εάν χρειαστεί να «κλείσει» την κυβέρνηση, ενώ απείλησε να τερματίσει μια εμπορική συμφωνία με το Μεξικό και τον Καναδά.
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε τη θέση ότι η επιθετική ρητορική που ακολούθησε κατά της Βόρειας Κορέας απέδωσε, ενώ απέδωσε στα ΜΜΕ τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή του αναφορικά με τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιρατσιστών στη Βιρτζίνια.


Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται τώρα στο συμπόσιο κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, που ξεκινά αύριο (24/8).
Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, είναι μεταξύ των κύριων ομιλητών της Παρασκευής, με τους επενδυτές να ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και για τα δύο ιδρύματα.
Οι επενδυτές αναμένουν ταυτόχρονα και μια σειρά οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ, που πρόκειται να δημοσιευθούν σήμερα, και συγκεκριμένα για τη μεταποιητική δραστηριότητα και τις πωλήσεις νέων κατοικιών.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις τιμές του πετρελαίου, που σήμερα κινούνται πτωτικά, στον απόηχο αντικρουόμενων δημοσιευμάτων σχετικά με την παραγωγή της Λιβύης, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τα εβδομαδιαία στοιχεία για την αμερικανική παραγωγή αργού.
Περί τις 16:00, το Brent υποχωρούσε κατά 0,1%, στα 51,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 0,2% χαμηλότερα, στα 47,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης