Διεθνή

CNBC: Έφτασε η στιγμή ώστε οι επενδυτές να μειώσουν την έκθεση τους στις αμερικανικές μετοχές

CNBC: Έφτασε η στιγμή ώστε οι επενδυτές να μειώσουν την έκθεση τους στις αμερικανικές μετοχές
Στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχει αρχίσει να επικρατεί ο φόβος ότι ο Trump δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει την ατζέντα του
Τα πρώτα προβλήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου φαίνεται να υπάρχει μια αίσθηση εξάντλησης.
Την Πέμπτη (17/8/2017), ο Dow Jones σημείωσε τις μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση σε τρεις μήνες λόγω των ανησυχιών σχετικά με το ενδεχόμενο ο Donald Trump να μην μπορέσει να εφαρμόσει την ατζέντα του.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο του CNBC, μέχρι στιγμής, τα ισχυρά κέρδη στις ΗΠΑ έχουν παραγκωνίσει οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την ατζέντα του Trump.
Ωστόσο αυτό φαίνεται να αλλάζει.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Julian Howard της GAM, ο οποίος τονίζει ότι «τα κέρδη έχουν γίνει περισσότερο μη βιώσιμα σε σχέση με το ΑΕΠ, καθώς τα κέρδη βασίζονται κυρίως στη συμπίεση της εργασίας και δεν είδαμε να έρχεται κάποιος μισθολογικός πληθωρισμός».
Την ίδια στιγμή, ο Roelof Salomons επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Kempen Capital Management δήλωσε στο CNBC ότι «οι αποτιμήσεις δεν είναι απλώς ακριβές, είναι γελοίες.
Η νομισματική πολιτικής έχει καταστρέψει τα πάντα και έσπρωξε τους επενδυτές στην καμπύλη κινδύνου».
Έτσι, ενώ οι επενδυτές δεν έχουν πολλές επιλογές ως προς τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου (φεύγοντας δηλ. από τις μετοχές και στρεφόμενοι προς τα ομόλογα), το CNBC επισημαίνει πως ίσως έφτασε η ώρα ώστε οι επενδυτές να μειώσουν την έκθεση τους στις αμερικανικές μετοχές και να στραφούν οπουδήποτε αλλού.
Ο Jeffrey Sacks της Citi Private Bank είναι από τους αναλυτές που φαίνεται να προτιμούν τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο, οι ευρωπαϊκές μετοχές -σε αντίθεση με την άποψη που κυριαρχεί- δεν είναι υπερτιμημένες.
«Οι θεσμικές εισροές από παγκόσμιους επενδυτές που θέλουν να διαφοροποιηθούν, καθώς και από επενδυτές που φεύγουν από τα ακριβά assets σταθερού εισοδήματος, είναι σε αρχικά στάδια» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης