Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Yellen και Draghi ετοιμάζονται για το Jackson Hole (24-26/8)

Bloomberg: Yellen και Draghi ετοιμάζονται για το Jackson Hole (24-26/8)
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέρον η ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ
Καθώς οι επικεφαλής κεντρικοί τραπεζίτες θα συγκεντρώνονται στο Wyoming αυτή την εβδομάδα, η ανακούφιση τους σχετικά με μια ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία θα μετριαστεί από μια δυσαρέσκεια λόγω του πληθωρισμού, ο οποίος παραμένει σε ανεξήγητα χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, αλλά και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, θα είναι μεταξύ των αξιωματούχων που θα απευθύνουν ομιλία στη διάσκεψη της Fed.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διάσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι κεντρικές τράπεζες στις αναπτυγμένες οικονομίες σχεδιάζουν την έξοδο από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, ακόμα κι αν τα outlooks επιβαρύνονται από τον πεισματικά αδύναμο πληθωρισμό.
«Ο πληθωρισμός είναι το μεγάλο ερωτηματικό, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό» είπε ο Michelle Meyer της Bank of America.
Επισημαίνεται ότι η Yellen θα μιλήσει για την οικονομική σταθερότητα στις 25 Αυγούστου ενώ ο Draghi θα ακολουθήσει.
Οι παρατηρήσεις του θα επικεντρωθούν στο θέμα της διάσκεψης, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, απαντώντας σε εικασίες σχετικά με το αν ο Draghi μπορεί να επιλέξει να στείλει ένα μήνυμα πολιτικής σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας.
«Αυτό που προσπαθούμε να αναλύσουμε είναι: πως βελτιώνουμε την ανάπτυξη;» δήλωσε ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, ερωτηθείς σχετικά με το Jackson Hole.
Ο Draghi, ο οποίος θα μιλήσει στο Lindau της Γερμανίας την Τετάρτη (23/8/2017) πριν ταξιδέψει στο Ουαϊόμινγκ, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και των αναλυτών.
Η ΕΚΤ εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση της μάχης της για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών στη ζώνη του ευρώ.
Η ανάκαμψη της περιοχής έχει επιταχυνθεί από την αρχή του έτους, επιτρέποντας στους αξιωματούχους να δεσμευτούν για την έναρξη των συνομιλιών αυτό το φθινόπωρο σχετικά με τη στρατηγική για το 2018 που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη σταδιακή μείωση των αγορών στο μηδέν.
Ωστόσο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής φαίνονται επίσης αβέβαιοι για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης