Τελευταία Νέα
Διεθνή

Russia Today: Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του απέναντι στη νέα πραγματικότητα της τρομοκρατίας

Russia Today: Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του απέναντι στη νέα πραγματικότητα της τρομοκρατίας
Το μακελειό της Βαρκελώνης αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό σε μία αυξανόμενη σειρά μεμονομένων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία δύο χρόνια
Οι τρομοκρατικές ενέργειες υηψλού κινδύνου, παρόμοιες με αυτές στην Ισπανία το βράδυ της Πέμπτης, αποτελούν ουσιαστικά μία νέα πραγματικότητα στο σύγχρονο κόσμο και καμία χώρα δε μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή προστασία ενάντια σε αυτή, όπως αναφέρουν εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας στη Russia Today στον απόηχο των επιθέσεων στη Βαρκελώνη.
Η τρομοκρατική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμα 100, όταν ένα φορτηγό κινήθηκε εναντίον πεζών στη La Rambla, η οποία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λεωφόρους στη Βαρκελώνη, ενώ επτά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν σε ξεχωριστή επίθεση που έγινε στην πόλη Cambrils.
Το μακελειό της Βαρκελώνης αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό σε μία αυξανόμενη σειρά μεμονομένων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και η Στοκχόλμη έχουν όλες υποστεί επιθέσεις αυτού του είδους, υποδεικνύοντας ότι η καθολική ασφάλεια ενδεχομένως να αποτελεί πολυτέλεια στον σημερινό κόσμο.
«Οι άνθρωποι πρέπει να ανοίκουν τα μάτια τους», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πολιτικός αναλυτής Nikola Mirkovic, για να προσθέσει ότι «καμία χώρα δε μπορεί να πεί ότι είναι ασφαλής από μία τέτοια επίθεση σήμερα».
«Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε ότι πρέπει να συνηθίσουμε την κατάσταση, το ίδιο πράγμα δήλωσε και ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, και δυστυχώς φαίνεται να έχουν δίκαιο», αναφέρει ο Mirkovic, τονίζοντας εν συνεχεία ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσεις κάποιον από το να οδηγήσει ένα φορτηγάκι εναντίον ενός πλήθους, αλλά οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».
Παράλληλα, ο βρετανός πολιτικός συγγραφέας Dan Glazebrook σημειώνει ότι η νέα πραγματικότητα είναι εκ των πραγμάτων το προϊόν των πολέμων που η Δύση έχει διεξάγει στη Μέση Ανατολή, αναφερόμενος εν συνεχεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Βρετανία για το συμβάν, τονίζοντας ότι στέκεται δίπλα-δίπλα με την Ισπανία ενάντια στην τρομοκρατία.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία στέκονται δίπλα-δίπλα», αναφέρει ο Glazebrook, διευκρινίζοντας ότι οι δύο χώρες «βρέθηκαν μαζί με τις ΗΠΑ το 2003 στην εισβολή στο Ιράκ, η οποία πρόφερε ακόμα περισσότερα εδάφη στην Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε στη Λιβύη, τη Συρία και τώρα την Υεμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης