Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Lufthansa σχεδιάζει να αγοράσει την πλειονότητα των αεροσκαφών της Air Berlin

tags :
Reuters: Η Lufthansa σχεδιάζει να αγοράσει την πλειονότητα των αεροσκαφών της  Air Berlin
Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη 15/8
H γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την πλειονότητα των αεροσκαφών της Air Berlin, όπως δήλωσαν πηγές με γνώση του ζητήματος στο Reuters.
Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη (15/8) μετά την απόσυρση της Etihad Airways από τη μετοχική της σύνθεση και ενώ προηγήθηκαν χρόνια ζημιών.
Την ώρα που πολλοί Γερμανοί απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές και ενώ αναμένονται οι βουλευτικές εκλογές (24/9) ασκείται πίεση στη γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα στις μεταφορές και να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt τάχθηκε υπέρ του σχεδίου, η Lufthansa να αγοράσει ένα σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Air Berlin, λέγοντας πως η Γερμανία χρειάζεται έναν «εθνικό πρωταθλητή» στις αερομεταφορές.
«Γι 'αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο η Lufthansa να μπορέσει να αναλάβει σημαντικά τμήματα της Air Berlin», δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post.
Το Βερολίνο χορήγησε ένα ενδιάμεσο δάνειο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα «κρατήσει» τα αεροσκάφη της Air Berlin στους αιθέρες για τρεις μήνες, φέρνοντας τους Γερμανούς παραθεριστές στη χώρα τους και εξασφαλίζοντας 7.200 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.
Η κατάρρευση της Air Berlin προσφέρει στην Lufthansa την ευκαιρία να αποκτήσει τις διαθέσιμες θέσεις σε αεροδρόμια, όπως στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ, ενώ η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας επιθυμεί να υπερασπιστεί την εγχώρια θέση της ενάντια στην ανταγωνίστρια εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, παρουσίασε στο εποπτικό συμβούλιο του γερμανικού αερομεταφορέα ένα σχέδιο, βάσει του οποίου θα μπορούσε να αγοράσει περίπου 90 από τα 140 αεροσκάφη της Air Berlin.
Αυτό περιλαμβάνει τα 38 αεροσκάφη που ήδη διαθέτει η Lufthansa από την Air Berlin.
«Αυτές είναι οι ιδέες που η Lufthansa κομίζει στις συνομιλίες», ανέφερε μία πηγή, προσθέτοντας ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα τελικές αποφάσεις.
Η άλλη πηγή δήλωσε ότι ο αριθμός των αεροσκαφών που θα μπορούσε να αγοράσει η Lufthansa είναι κάτω των 90.
Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε προηγουμένως ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa έπρεπε να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον διαχειριστή της Air Berlin και τη διοίκησή της την Παρασκευή (18/8).
Η Lufthansa αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για το θέμα.
Η ίδια η Air Berlin ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρείες και σκοπεύει να επιτύχει εμπορικές συμφωνίες με δύο τουλάχιστον εξ αυτών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης