Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall Street, εν μέσω πολιτικής έντασης στις ΗΠΑ - Στο «μικροσκόπιο» εταιρικά αποτελέσματα

Πτώση στη Wall Street, εν μέσω πολιτικής έντασης στις ΗΠΑ - Στο «μικροσκόπιο» εταιρικά αποτελέσματα
Ενώ η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας δείχνει να έχει «ξεφουσκώσει», νέες πολιτικές ανησυχίες δημιουργούν «πονοκεφάλους» για τους επενδυτές
Με πτώση άνοιξε σήμερα (17/8/2017) η Wall Street, καθώς η πολιτική ένταση στην Ουάσιγκτον, με την «κόντρα» ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και σε ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, ασκεί πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,21%, στις 21.979,34 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,23% και κινείτο στις 2.462,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,33% χαμηλότερα, στις 6.324,30 μονάδες.
Ενώ η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας δείχνει να έχει «ξεφουσκώσει», νέες πολιτικές ανησυχίες δημιουργούν «πονοκεφάλους» για τους επενδυτές.



O Trump ανακοίνωσε χθες (16/8) μέσω Twitter ότι προχωρά στη διάλυση δύο επιχειρηματικών συμβουλίων, στον απόηχο των μαζικών παραιτήσεων διευθυνόντων συμβούλων, που αντιδρούν στη «χλιαρή» αντιμετώπιση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ των βίαιων ρατσιστικών επεισοδίων στη Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παρέμειναν τα εταιρικά αποτελέσματα, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να ολοκληρώνει την περίοδο δημοσίευσης κερδών για το β’ τρίμηνο του 2017.
Η μετοχή της Wal-Mart δέχεται έντονες πιέσεις, παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρεία.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές δείχνουν να αγνοούν τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αγορά εργασίας και τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 12.000, στις 232.000 συνολικά, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρότερη αμερικανική αφορά εργασίας των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Την ίδια ώρα, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ κατέγραψε ελαφριά άνοδο 0,2% τον Ιούλιο του 2017, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησε, λόγω του τομέα κατασκευής αυτοκινήτων.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται πτωτικά, καθώς παρά τη νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, η αυξημένη παραγωγή του ΟΠΕΚ εξακολουθεί να εμποδίζει την ανάκαμψη στον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, περί τις 16:45, το Brent υποχωρεί κατά 0,1%, στα 50,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό καταγράφει απώλειες 0,1% και κινείται στα 46,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης