Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπλόκο» στην αγορά μεριδίου της Air Berlin από την Lufthansa ετοιμάζουν οι Ryanair, Βερολίνο και ΕΕ

«Μπλόκο» στην αγορά μεριδίου της Air Berlin από την Lufthansa ετοιμάζουν οι Ryanair, Βερολίνο και ΕΕ
Η Lufthansa βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει τμήματα της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής στη Γερμανία
Οι γερμανικές αρχές, η Ε.Ε. και η αεροπορική χαμηλού κόστους Ryanair είναι έτοιμες να προσφύφουν στα αρμόδια θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα για να εμποδίσουν την αγορά μεριδίου της Air Berlin από την Lufthansa, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Νωρίτερα σήμερα (15 Αυγούστου 2017) έγινε γνωστό πως η Lufthansa βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να αναλάβει τμήματα της –δεύτερης μεγαλύτερης στη Γερμανία, πίσω από τη Lufthansa– αεροπορικής εταιρείας, η οποία υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας.
Με αυτήν την κίνηση, η Lufthansa αναμένεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Air Berlin από κοινού με τις γερμανικές αρχές, καθώς εξετάζει την εξαγορά τμημάτων του ομίλου, ενώ παράλληλα διερευνά την δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον προσωπικού.
Η Air Berlin ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα συνεχιστούν κανονικά, καθώς η γερμανική κυβέρνηση θα την υποστηρίξει μέσω δανείου διασύνδεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης