Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): H Ουάσιγκτον παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τη Β. Κορέα

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): H Ουάσιγκτον παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τη Β. Κορέα
Εξαρτάται από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Ανοιχτή στο ενδεχόμενο συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα παραμένει η Ουάσιγκτον, δήλωσε σήμερα (15/8/2017) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, λίγες ώρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ αποφάσισε να μην υλοποιήσει προς το παρόν το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων πλησίον της αμερικανικής νήσου Γκουάμ.
Ωστόσο, ο Tillerson δήλωσε πως εξαρτάται από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει τονίσει στο παρελθόν ότι η αμερικανική διοίκηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Πιονγκγιάνγκ, υπό την προϋπόθεση η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.
«Ενδιαφερόμαστε πάντα για την αναζήτηση μιας οδού προς τον διάλογο, όμως αυτό εξαρτάται από εκείνον», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στον Kim Jong Un.
Ο Kim δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα «παρατηρήσει για λίγο ακόμα την ηλίθια κι ανόητη συμπεριφορά των Γιάνκηδων» προτού εκτοξεύσει τους πυραύλους, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Εάν «επιμείνουν στις ανεύθυνες κι επικίνδυνες ενέργειές τους στην κορεατική χερσόνησο», η Βόρεια Κορέα θα λάβει μέτρα, «αυτά που έχει ήδη ανακοινώσει», πρόσθεσε.
«Προς το παρόν δεν έχω απάντηση για τις αποφάσεις του», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης