Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Έκκληση Maduro στο λαό να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις μετά τις απειλές Trump

Βενεζουέλα: Έκκληση Maduro στο λαό να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις μετά τις απειλές Trump
Όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στο σχέδιο άμυνας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Έκκληση στο λαό της Βενεζουέλας να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις απηύθυνε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, N. Maduro μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.
«Όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στο σχέδιο άμυνας, εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ας δούμε πόσο αρέσει στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές» είπε ο Maduro μιλώντας σε ακροατήριο ψηφοφόρων του προτρέποντάς τους να συμμετάσχουν στην διμερή άσκηση (26-27/8) στρατιωτών και πολιτών.
Σημειώνεται ότι χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας και υποστηρικτές του Maduro διαδήλωσαν στο Καράκας, όπου καταδίκασαν την πρόταση του Trump για «στρατιωτική εναλλακτική» ως επίλυση της κρίσης στη χώρα τους, πρόταση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από όλα τα κράτη της Λατινικής Αμερικής αλλά και από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.
Πάντως, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, M. Pence επιχείρησε να «μαζέψει» τις δηλώσεις Trump, κάνοντας λόγο για ειρηνική επίλυση.
«Οι σύμβουλοι του Trump έχουν συγχίσει τον πρόεδρο όσον αφορά την πραγματική κατάσταση στη Βενεζουέλα.
Θέλω να μιλήσω τηλεφωνικά με τον κύριο Trump, να του πω, «Σε κοροϊδεύουν, ό,τι σου λένε για τη Βενεζουέλα είναι ψέμα. Σε σπρώχνουν από το χείλος ενός γκρεμού» τόνισε ο Maduro.
Πάντως από το Λευκό Οίκο διαμηνύεται ότι ο Trump θα δεχθεί να μιλήσει με τον Maduro, όταν η Βενεζουέλα επιστρέψει στη Δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης