Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγές για 1 στους 9 εργαζομένους φέρνουν τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα στις ΗΠΑ

Αλλαγές για 1 στους 9 εργαζομένους φέρνουν τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα στις ΗΠΑ
Η έκθεση δεν ανέλυε πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Η σταδιακή καθιέρωση των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στη ζωή μας θα επιφέρει αλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων που κατέχει περίπου ένας στους εννέα Αμερικανούς εργαζόμενους, σύμφωνα με νέα έκθεση της κυβέρνησης των Η.Π.Α..
Περίπου 3,8 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα οδηγούν ταξί, φορτηγά, ασθενοφόρα και άλλα οχήματα για να ζήσουν, ενώ επιπλέον 11,7 εκατομμύρια οδηγούν στο πλαίσιο των εργασιών τους, συμπεριλαμβανομένων βοηθών προσωπικής φροντίδας, αστυνομικών, πρακτόρων ακινήτων και υδραυλικών.
Συνολικά, αποτελούν το 11,3% της συνολικής απασχόλησης στις Η.Π.Α. με βάση τα στοιχεία του 2015.
Αν οι επιχειρήσεις ενστερνιστούν αυτόνομα σε μεγάλη κλίμακα τα εν λόγω οχήματα, οι εργαζόμενοι της πρώτης κατηγορίας είναι «πιο πιθανό να εκτοπιστούν» από την εργασία τους, ενώ οι εργαζόμενοι ση δεύτερη «είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από μεγαλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερες συνθήκες εργασίας», σημειώνεται στην έκθεση.
Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford Motor και η General Motors, καθώς και οι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Alphabet και η Apple, έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη αυτοοδηγούμενων οχημάτων.
Εάν παρουσιαστούν με επιτυχία τα επόμενα χρόνια ή τις επόμενες δεκαετίες, θα έχουν τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσουν ολόκληρες βιομηχανίες και να αλλάξουν τη σταδιοδρομία εκατομμυρίων ανθρώπων που εργάζονται σε αυτές.
Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου διερεύνησε ποιοι εργαζόμενοι ενδέχεται να υποκατασταθούν από αυτοματοποιημένα οχήματα ή τουλάχιστον να δουν αλλαγές στην εργασία τους, ωστόσο δεν ανέλυσε πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης