Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump με κινέζο πρόεδρο - Xi Jinping: Ειρηνικά να επιλυθεί το πυρηνικό ζήτημα με τη Β. Κορέα

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump με κινέζο πρόεδρο - Xi Jinping: Ειρηνικά να επιλυθεί το πυρηνικό ζήτημα με τη Β. Κορέα
Τι ανέφερε ο κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, στον αμερικανό ομόλογό του, D. Trump, για τη Β. Κορέα
Να επιλυθεί ειρηνικά το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα ζήτησε ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping από τον αμερικανό ομόλογό του, D. Trump, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.
Μάλιστα, ο Xi Jinping τόνισε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Κίνας και των ΗΠΑ να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα εκεί.
«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.
Σημείωσε ακόμη πως η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών, αλλά και ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις ΗΠΑ στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού για να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση.
Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρόεδρος, D. Trump, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση, είπε στον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping ότι κατανοεί πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στο βορειοκορεατικό πυρηνικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης