Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Απαγόρευσε την αποδοχή ομολόγων της Βενεζουέλας και τίτλων της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA

tags :
Credit Suisse: Απαγόρευσε την αποδοχή ομολόγων της Βενεζουέλας και τίτλων της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA
Η Credit Suisse οδηγήθηκε στην απόφαση λόγω του πολιτικού κλίματος και των πρόσφατων γεγονότων στη Βενεζουέλα


Σε ρητή απαγόρευση της διαπραγμάτευσης ή αποδοχής ως εγγύηση ομολόγων της Βενεζουέλας ή τίτλων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, προχώρησε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse.
Την απόφαση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE.
Οι τίτλοι από τη Βενεζουέλα, τους "οποίους απαγορεύσαμε ρητώς να διαπραγματεύονται, ή να γίνονται αποδεκτοί ως εγγύηση για οποιαδήποτε χρηματοοικονομική συναλλαγή" είναι τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί "από οποιαδήποτε θεσμική οντότητα" της Βενεζουέλας μετά την 1η Ιουνίου 2017, κάποια ομόλογα με επιτόκιο 6% που είχαν βγει στις αγορές το 2014 από την PDVSA και λήγουν το 2022 κι ένα κρατικό ομόλογο, με επιτόκιο 6,5%, που ωριμάζει το 2036.
Η Credit Suisse οδηγήθηκε στην απόφαση λόγω του πολιτικού κλίματος και των πρόσφατων γεγονότων στη Βενεζουέλα και των μέτρων που ελήφθησαν από την τωρινή κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.
"Θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως η Credit Suisse δεν πρόκειται να προσφέρει τα εργαλεία σε όποιον επιδιώκει να παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας", πρόσθεσε η ίδια πηγή, δικαιολογώντας την απόφαση της τράπεζας.
"Υπό το πρίσμα της διατήρησης της φήμης της, η Credit Suisse δεν επιθυμεί να βρεθεί εμπλεκόμενη σε οποιαδήποτε συναλλαγή, ή πράξη, που θα εδύνατο να προσληφθεί ως εξυπηρέτηση στο υπάρχον καθεστώς της Βενεζουέλας, ώστε αυτό να μπορεί να συνεχίζει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της χώρας", κατέληξε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης