Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Γλίτωσε» τη διαγραφή από το χρηματιστήριο του Τόκιο η Toshiba – Παραμένει το πρόβλημα ρευστότητας

tags :
«Γλίτωσε» τη διαγραφή από το χρηματιστήριο του Τόκιο η Toshiba – Παραμένει το πρόβλημα ρευστότητας
Οι αρχές επέπληξαν τη γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία, υπενθυμίζοντάς της ότι η επιβίωσή της εξερτάται άμεσα από την πώληση της μονάδας τσιπ NAND
Η Toshiba κατάφερε σήμερα (10 Αυγούστου 2017) να πάρει το «ΟΚ» από τις ρυθμιστικές αρχές της Ιαπωνίας και την PriceWaterhouseCoopers Aarata για να παραμείνει η μετοχή της υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Τόκιο, δίνοντας έτσι μία «ανάσα» στους επενδυτές της.
Ωστόσο, οι αρχές επέπληξαν τη γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία, υπενθυμίζοντάς της ότι η επιβίωσή της εξερτάται άμεσα από την πώληση της μονάδας τσιπ NAND, που θα της δώσει λύση στο έντονο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Πριν από δύο εβδομάδες η Toshiba κατάφερε να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές για δανειοδότηση ύψους 6 δισ. δολαρίων, χρησιμοποιώντας τις μετοχές στο εργοστάσιο κατασκευής μικρο-σιπ της ως εγγύηση.
Η Toshiba χτυπήθηκε από τις τεράστιες υπερβάσεις του κόστους στην πυρηνική της μονάδα στις Η.Π.Α., η οποία σήμερα έχει χρεοκοπήσει και χρειάστηκε δισ. δολάρια σε νέα δάνεια για να εξοφλήσει, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την πώληση της επιχείρησης chip που έχει σταματήσει.
Οι τράπεζές είχαν αρνηθεί την πρόσβαση της Toshiba σε συμφωνημένη δανειοδότηση υποχρεώσεων ύψους 680 δισ. γιεν νωρίτερα το 2017, αφού οι πιστοληπτικές της ικανότητες μειώθηκαν λόγω της χρεωκοπίας της πυρηνικής μονάδας Westinghouse.
Η Toshiba δήλωσε στους πιστωτές ότι θα χρειαστεί 1 τρισ. γιεν σε νέα δάνεια κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους μέχρι τον Μάρτιο 2018.
Η Western Digital, εταίρος κοινής επιχείρησης της Toshiba για την επιχείρηση chip μνήμης, επιδιώκει δικαστική διαταγή των Η.Π.Α., για να σταματήσει οποιαδήποτε πώληση της μονάδας χωρίς τη συγκατάθεσή της και επίσης αντιτίθεται στη χρήση των μετοχών της μονάδας ως εξασφάλιση.
Μετά από μια μακρά περίοδο συζήτησης, η Toshiba και οι δανειστές της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις μετοχές της μονάδας ως εγγύηση, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση της Western Digital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης