Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πρόεδρος της Ν. Αφρικής «επιβίωσε» οριακά από την πρόταση μομφής εναντίον του

Ο Πρόεδρος της Ν. Αφρικής «επιβίωσε» οριακά από την πρόταση μομφής εναντίον του
Το ANC διατηρεί 249 θέσεις στη βουλή των 400 και η αντιπολίτευση 151
Ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Jacob Zuma κατάφερε να επιβιώσει από την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί από την αντιπολίτευση εναντίον του, με 177 ψήφους υπέρ, 198 ψήφους κατά και 9 αποχές στη σημερινή (8 Αυγούστου 2017) ψηφοφορία του εγχώριου Κοινοβουλίου.
Οι αντίπαλοι του Zuma ζήτησαν τη χρήση κρυφής ψήφου ώστε να δώσει το θάρρος σε βουλευτές του κόμματός του - το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) - να υποστηρίξουν την απομάκρυνσή του, με τον πρόεδρο της Βουλής να επιτρέπει, προς έκπληξη πολλών, τη διεξαγωγή της.
Μάλιστα, την απόφαση είδαν «με καλό μάτι» οι αγορές, καθώς το εθνικό νόμισμα, τα ομόλογα και οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά.
Το ANC διατηρεί 249 θέσεις στη βουλή των 400 και η αντιπολίτευση 151.
Ο 75χρονος Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος, του οποίου η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον πολλαπλών κατηγοριών διαφθοράς, είχε πει τον Ιούνιο ότι η κρυφή ψηφοφορία θα είναι άδικη.
Ο Zuma, του οποίου η τωρινή θητεία λήγει το 2019, κατηγορείται για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με την ανεργία να φτάνει το 27,7% - το ψηλότερο ποσοστό τα τελευταία 14 χρόνια - και την οικονομία να έχει επιστρέψει ξανά σε ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης