Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές - Εταιρικά και macro στο επίκεντρο

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές - Εταιρικά και macro στο επίκεντρο
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές στη Γερμανία
Υποτονικό είναι το κλίμα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Τον τόνο δίνουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα μακροοικονομικά στοιχεία.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,11% στις 7.523 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,10% στις 12.244 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 5.198 μονάδες, με πτώση 0,17%.
Στις 381 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με οριακή πτώση 0,11%.
Οι μετοχές πρώτων υλών σημείωναν πτώση κατά 0,3%, καθώς τα ασθενέστερα των αναμενόμενων εμπορικά στοιχεία για την Κίνα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων παγκοσμίως, επηρέασαν την τιμή του χαλκού.
Κατά +11% ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Post για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, δεχόμενα ώθηση κυρίως από τις διεθνείς και διαδυκτιακές επιχειρήσεις της γερμανικής εταιρείας.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της Deutsche Post διαμορφώθηκε στα 602 εκατ. ευρώ, έναντι 541 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όντας οριακά χαμηλότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 604 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +4,4% στα 14,81 δισ ευρώ, έναντι 14,19 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Σε ότι αφορά το σύνολο του 2017, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προοπτικές της, λέγοντας ότι αναμένει προ φόρων και τόκων κέρδη ύψους 3,75 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε καλό δρόμο και για τους μακροπρόθεσμους στόχους της.
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8/8) η στατιστική υπηρεσία της χώρας, με τις εισαγωγές ωστόσο να σημειώνει ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση.
Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2,8%, γεγονός που συνιστά την πρώτη υποχώρηση κατά το τρέχον έτος, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες κερδών.
Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -4,5%, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος στα 21,2 δισ. ευρώ, έναντι 20,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ελαφρώς μεγαλύτερο πλεόνασμα, στα 21,4 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (7/8) το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή για τον ίδιο μήν υποχώρησε κατά -1,1% γεγονός που αποτέλεσε την πρώτη πτώση από τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης