Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ασφαλέστερες» από το συνάλλαγμα οι αμερικανικές μετοχές - Μεγάλη η αβεβαιότητα των νομισμάτων

«Ασφαλέστερες» από το συνάλλαγμα οι αμερικανικές μετοχές - Μεγάλη η αβεβαιότητα των νομισμάτων
Η κατάθεση της Yellen ενώπιον της Γερουσίας τον Ιούλιο του 2017 μετατόπισε το καθεστώς στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές
«Ασφαλέστερες» από τα νομίσματα δείχνει να θεωρεί πλέον η αγορά τις αμερικανικές μετοχές, με την κατάθεση της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, ενώπιον της Γερουσίας τον Ιούλιο του 2017 να μετατοπίζει το καθεστώς στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές.
Από την κατάθεση της Yellen, οι προσδοκίες των traders για την αβεβαιότητα των ξένων νομισμάτων αυξήθηκαν, ενώ οι προοπτικές για την αβεβαιότητα των μετοχών, των επιτοκίων και του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει.
Η επικεφαλής της Fed είχε δηλώσει ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν σταδιακά, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αμερικανική οικονομία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να προσθέτει θέσεις εργασίας
Παράλληλα, η Yellen ανέφερε ότι η Fed θα αρχίσει πιθανώς να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., αργότερα εντός του 2017.




Όπως αναφέρει το «Bloomberg» σχεδόν ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει οι αμερικανικές μετοχές ασφαλέστερες από τα νομίσματα. 
Η μηνιαία τεκμαρτή μεταβλητότητα του δείκτη S&P 500 είναι περισσότερο από μία πλήρη εκατοστιαία μονάδα κάτω από τον δείκτη της Deutsche Bank για τη μεταβλητότητα των νομισμάτων των G7 κατά την ίδια περίοδο, ένα σπάνιο γεγονός που προκλήθηκε από τον συνδυασμό της πτώσης δολαρίου και της ενδυνάμωσης των αμερικανικών μετοχών.
Όπως αναφέρει το «Bloomberg», φαίνεται ότι οι επενδυτές έχουν αποφασίσει ότι οι αποδόσεις των νομισμάτων χαμηλής απόδοσης είναι πιο ριψοκίνδυνες από τις μετοχές, αντιστρέφοντας την τυπική σχέση ρίσκου/ανταμοιβής.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης