Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,14% χαμηλότερα
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (7/8/2017) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απέτυχαν να ακολουθήσουν το πρόσφατο ράλι σε άλλες διεθνείς αγορές, στον απόηχο της ισχυρότερης από ό,τι αναμενόταν έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,14% χαμηλότερα, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 0,36%, στις 12.253,00 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,28% και έκλεισε στις 7.532,50 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,07% υψηλότερα, στις 5.207,00 μονάδες.



Το επενδυτικό κλίμα βάρυνε η επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας από τον ΟΗΕ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομοφώνως το Σάββατο (5/8/2017) την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας μετά τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις οποίες προχώρησε τον Ιούλιο 2017.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στον γερμανικό DAX άσκησε και η απροσδόκητη πτώση που κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (7/8) στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, με τη σχετική επίδοση μάλιστα να είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την στιγμή μάλιστα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ελαφριά άνοδο της τάξεως του 0,1%.
Εν τω μεταξύ, μια άνοδος στις τιμές του κινεζικού σιδηρομεταλλεύματος οδήγησαν τις μετοχές βασικών πόρων κατά 2% υψηλότερα.
Η μετοχή της ArcelorMittal σημείωσε «άλμα» μεγαλύτερο του 4%, ενώ οι Anglo American, BHP Billiton και Rio Tinto όλες σημείωσαν άνοδο άνω του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης