Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στη συνάντηση ΟΠΕΚ για τις περικοπές

ING: Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στη συνάντηση ΟΠΕΚ για τις περικοπές
Ο αναλυτής της ολλανδικής τράπεζας εκτιμούν ότι το πρόβλημα με τις τιμές του πετρελαίου παραμένει στο προσκήνιο
Στη σημερινή (7/8) διήμερη συνάντηση των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία για τι περικοπές αναφέρθηκε ο αναλυτής της ING, Viraj Patel, μέσω σημειώματός του, με τον ίδιο να αναφέρει ότι βασικό ζήτημα θα είναι η μέχρι στιγμή δέσμευση (ή μη) απέναντι στη συμφωνία.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της ολλανδικής τράπεζας αναφέρει ότι η συνάντηση «έρχεται μετά την τελευταία έκθεση της Διεύθυνσης Πληρηφοριών Ενέργειας, η οποία προειδοποιεί ότι η υψηλότερη παραγωγή πετρελαίου μείωσε το ποσοστό συμμόρφωσης του ΟΠΕΚ στο 78%», την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό εκτός Οργανισμού διαμορφώθηκε στο 82%.
«Η προσοχή είναι στραμμένη στη συνάντηση η οποία θα απασχολήσει τις αγορές πετρελαίου», υπογραμμίζει ο Patel, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι το πρόβλημα με τις τιμές του μαύρου χρυσού παραμένει στο προσκήνιο.
«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν καθηλωμένες στη ζώνη των 45-55 δολ. ανά βαρέλι, με τις ΗΠΑ να αυξάνουν την παραγωγή τους κάθε φορά που αγγίζουν υψηλότερα επίπεδα», εξηγεί ο αναλυτής της ING, εκτιμώντας παράλληλα ότι η συνάντηση δε θα επιφέρει σημαντική επίδραση στην ενεργειακή αγορά.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πετρέλαιο κινείται καθοδικά, παραμένοντας ωστόσο γύρω από την ζώνη των 50 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης