Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Β. Κορέα πρέπει να σταματήσει να εκτοξεύει πυραύλους εάν επιθυμεί συνομιλίες

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Β. Κορέα πρέπει να σταματήσει να εκτοξεύει πυραύλους εάν επιθυμεί συνομιλίες
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η αποχή από τις εκτοξεύσεις πυραύλων πρέπει να διαρκέκει μεγάλο διάστημα για να εκληφθεί ως ισυχρό σημάδι
Την πεποίθησή του ότι η Βόρεια Κορέα δε μπορεί να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ εάν δεν διακόψει πρώτα τις εκτοξεύσεις πυραύλων, εξέφρασε σήμερα (7/8) ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στα πλαίσια των συνεδριάσεων ασφαλείας στις Φιλιππίνες.
Ειδικότερα, ο Tillerson χαρακτήρισε μία ενδεχόμενη διακοπή στις πυραυλικές εκτοξεύσεις ως το «πρώτο και ισχυρότερο μήνυμα», καθώς όπως εξηγεί εν συνεχεία, «δεν είχαμε ποτέ παρατεταμένες χρονικές περιόδους όπου δεν υπήρξε κάποιο είδος προκλητικής δράσεις με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων».
Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η αποχή από τις εκτοξεύσεις πυραύλων πρέπει να διαρκέκει μεγάλο διάστημα για να εκληφθεί ως ισυχρό σημάδι, προσθέτοντας ότι «θα το μάθουμε όταν το δούμε».
Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις Tillerson έρχονται μόλις δύο μέρες μετά την επιβολή των νέων οικονομικών κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρός την Βόρεια Κορέα, που έχουν ως στόχο να μετριάσεουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες του καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης