Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Ν. Κορέα εντείνουν την πίεση στον Kim Yong - un στον απόηχο των νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ

ΗΠΑ και Ν. Κορέα εντείνουν την πίεση στον Kim Yong - un  στον απόηχο των νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομοφώνως το Σάββατο 5/8/2017 την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας
Εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη Βόρεια Κορέας οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, με φόντο και τις νέες κυρώσεις από το ΟΗΕ, όπως προκύπτει από τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, με τον Κορεάτη ομόλογό του.
«Μόλις ολοκλήρωσα μια τηλεφωνική συζήτηση με τον πρόεδρο Μoon της Νότιας Κορέας.
Πολύ χαρούμενος και εντυπωσιασμένος με τις ψήφους 15-0 των Ηνωμένων Εθνών με κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα», έγραψε στο Twitter o Trump.



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομοφώνως το Σάββατο 5/8/2017 την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις οποίες προχώρησε τον Ιούλιο 2017.
Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας απαγορεύει περαιτέρω τις εξαγωγές της Βόρειας Κορέας.
Το σχέδιο απόφασης, που υπεβλήθη από τις ΗΠΑ απαγορεύει τις βορειοκορεατικές εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου, σιδηρομεταλλεύματος,  μολύβδου και θαλασσινών.
Απαγορεύει επίσης την αύξηση του σημερινού αριθμού βορειοκορεατών εργατών που εργάζονται στο εξωτερικό, νέων κοινοπραξιών με την Πιονγιάνγκ και νέων επενδύσεων σε εμπορικές συνεργασίες.
Mε την εφαρμογή των νέων κυρώσεων η Βόρεια Κορέα στερείται πόρους ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.
Η έγκριση του ψηφίσματος και από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί ένδειξη για μεταβολή της στάσης της Κίνας ως προς τη Βόρεια Κορέα, της οποίας είναι το κύριο στήριγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης