Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποπέμφθηκε από τα καθήκοντά της η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας για την κριτική στον Maduro

Reuters: Αποπέμφθηκε από τα καθήκοντά της η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας για την κριτική στον Maduro
Ο Maduro διέταξε τον αποκλεισμό της Ortega στο γραφείο της στέλνοντας στρατό εξω από το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας
(Upd 2)Η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Luisa Ortega είναι το πρώτο «θύμα» την νέας Εθνοσυνέλευσης της χώρας καθώς την απομακρύνει από τη θέση της μετά την σκληρή κριτική που είχε ασκήσει στην κυβέρνηση Maduro για τις εκλογές παρωδία.
Η μέχρι πρότινος γενική Εισαγγελέας είχε αποκαλέσει τις εκλογές της περασμένης Κυριακής για την εκλογή των 545 μελών της Εθνοσυνέλευσης «κατάφορη καταπάτηση της Δημοκρατίας» δήλωση που ενόχλησε στον πρόεδρο της χώρας.
Η Εθνοσυνέλευση, με τις αυξημένες εξουσίες που διαθέτει κατάφερε σε λίγες μόνο ώρες να ψηφίσει την απομάκρυνση της Ortega.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί (5/7) είχε διεταχθεί η στρατιωτική πολιορκία της γενικής Εισαγγελέως της Βενεζουέλας Luisa Ortega, που επέβαλε ο πρόεδρος Nicolas Maduro μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του νέου Κογκρέσου εξαιτίας της σκληρή κριτικής που είχε ασκήσει η Ortega.
Οπως αναφέρει το Reuters, η Γενική Εισαγγελέας είχε καυτηριάσει την εκλογή των 545 νέων μελών του κογκρέσου λέγοντας ότι «δεν θα έπρεπε να ορκιστούν» μετά τις κατηγορίες ενάντια στην κυβέρνηση για νοθεία στο αποτέλεσμα.
Το νέο Κογκρέσο αναμένεται να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα και τους νόμους επιτρέποντας στον πρόεδρο Maduro να έχει στα χέρια του όλες τις εξουσίες.
Η Ortega ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη δράση» τα όσα κάνει ο Maduro στη Βενεζουέλα.
Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 17:37)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης