Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα ρεκόρ τα ταμειακά διαθέσιμα της Apple στα 263 δισ. δολάρια - Πού έχουν επενδυθεί

tags :
Σε επίπεδα ρεκόρ τα ταμειακά διαθέσιμα της Apple στα 263 δισ. δολάρια - Πού έχουν επενδυθεί
Πλέον η Apple μπορεί να καυχηθεί ότι η αξία των περιουσιακών της στοιχείων, ξεπερνά τα κεφάλαια που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στον κόσμο Bridgewater
Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα της Apple, τα οποία στο β' τρίμηνο του 2017 ανήλθαν στα 262 δισ. δολάρια.
Όπως είναι ευρέως γνωστό από αυτά τα 262 δισ. δολάρια, η συντριπτική τους πλειοψηφία ήτοι τα 246 δισ. δολάρια, η εταιρία τα διατηρεί εκτός των ΗΠΑ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι από τα μόλις τα 18,6 δισ. δολάρια, διατηρούνται σε τραπεζικές καταθέσεις με τα υπόλοιπο ποσό να είναι επενδεδυμένο σε μια περιουσιακών στοιχείων.
Πλέον η Apple μπορεί να καυχηθεί ότι η αξία των περιουσιακών της στοιχείων, ξεπερνά τα κεφάλαια που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στον κόσμο Bridgewater, ενώ ξεπερνά κατά πολύ και την αξία των περιουσιακών στοιχείων πολλών hedge funds αλλά και κρατών
Από τα συνολικά 243 δισ. δολάρια σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα χρεόγραφα, η Apple κατείχε 51,5 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, κατέχοντας 20,1 δισ. δολάρια σε έντοκα γραμμάτια και 31,3 δισ. δολάρια σε ομόλογα.
Εάν η Apple ήταν χώρα, θα ήταν ο 24ος μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών Treasurys παγκοσμίως, κατέχοντας περισσότερα από την Τουρκία που έχει επενδύσει με 49,5 δισ δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, τη Νορβηγία με 48,3 δισ. δολάρια τη Σουηδία με 40,8 δισ. δολάρια και το Μεξικό με 38,9 δισ. δολάρια.
Παρόλα αυτά, τίποτα δεν συγκρίνεται με την κύρια κατηγορία ενεργητικού της Apple, το σύνολο των εταιρικών χρεογράφων, το οποίο στο δεύτερο τρίμηνο έφθασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών μόλις πάνω από 150 δισεκατομμύρια δολάρια, από 54,6 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν πριν από 5 χρόνια.

Όσο για τις υπόλοιπες επενδύσεις της Apple, εδώ είναι η πλήρης ανάλυση:

Εταιρικά ομόλογα: 150,6 δισ. Δολάρια
Αμερικανικά έντοκα γραμμάτια και ομόλογα: 51,5 δισ. Δολάρια
Ενυπόθηκα δάνεια: 20,6 δισ. Δολάρια
Κρατικά ομόλογα (Αυστραλία, Βρετανία, Γαλλία, Καναδά, Γερμανία): 7,1 δισ. δολάρια
Certificates of deposit: 5,8 δισ. δολάρια
Εταιρικά έντοκα γραμμάτια: 2,5 δισ. δολάρια
Δημοτικές ομολογίες: 939 εκατομμύρια δολάρια








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης