Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο - Χαμηλή η αύξηση των μισθών

tags :
ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο - Χαμηλή η αύξηση των μισθών
Οι διαπιστώσεις της ΕΚΤ επαναβεβαιώνουν την επιφυλακτικότητά της εν όψει των αποφάσεων για την έναρξη του tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ύψους 2,3 τρισ. ευρώ
Ο πληθωρισμός δεν βρίσκεται στο σημείο που θα θέλαμε, τονίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο.
«Οι πιέσεις στις τιμές στα αρχικά στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στις τιμές παραγωγού»  σύμφωνα με την ΕΚΤ.
«Οι υψηλότερες τιμές σε όλο τον κόσμο δεν έχουν αρχίσει να διαδίδονται στα καταναλωτικά αγαθά της ζώνης του ευρώ εκτός από τα τρόφιμα και «γενικότερα, οι υποκείμενες εγχώριες πιέσεις στις τιμές παραμένουν υποτονικές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όπως τονίζεται στο μηνιαίο bulletin «γενικότερα οι υποκείμενες εγχώριες πιέσεις στις τιμές παρέμειναν υποτονικές και η αύξηση των μισθών παραμένει χαμηλή».
Οι διαπιστώσεις της ΕΚΤ επαναβεβαιώνουν την επιφυλακτικότητά της εν όψει των αποφάσεων για την έναρξη του tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ύψους 2,3 τρισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης