Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Τουρκία αντικαθιστά τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Reuters: Η Τουρκία αντικαθιστά τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων
Η σχετική απόφαση λήφθηκε από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Binali Yildirim
Την αντικατάσταση των αρχηγών του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού αποφάσισε σήμερα (2/8) το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YAS), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τοπικά μέσα.
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Στρατιωτικού Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει κάθε Αύγουστο, πραγματοποίησε τετράωρη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Binali Yildirim.
Εν συνεχεία, οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα υποβληθούν προς έγκριση στον πρόεδρο της χώρας, Tayyip Erdogan, και κατόπιν θα ανακοινωθούν στον τουρκικό λαό.
Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο έτος, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το YAS αποφάσισε να μειώσει τη διάρκεια θητείας ορισμένων αξιωματικών, ενώ παράλληλα έθεσε 586 συνταγματάρχες σε συνταξιοδότηση και επέτεινε τη διάρκεια υπηρεσίας άλλων 434 συνταγματαρχών κατά δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης