Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, Leopoldo Lopez και Antonio Ledezma

Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, Leopoldo Lopez και Antonio Ledezma
Οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα σε κατ' οίκον περιρισμό
Στη σύλληψη των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης, Leopoldo Lopez και Antonio Ledezma, προχώρησαν σήμερα (1/8) οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσαν οι οικογένειες των συλληφθέντων, μία μόλις μέρα μετά τη δέσμευση του προέδρου της χώρας, Nicolas Maduro, να φυλακίσει όσους τάχθηκαν εναντίον του στις εκλογές της Κυριακής (30/7).
Συγκεκριμένα, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας εισέβαλαν στα σπίτια των δύο πολιτικών, οι οποίοι βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα σε κατ' όικον περιορισμό, συλλαμβάνοντάς τους και οδηγώντας τους σε περιπολικά οχήματα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Lopez, ο οποίος είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της χώρας, βρισκόταν τον τελευταίο μήνα σε κατ' οίκον κράτηση, μετά την αποφυλάκισή του στις 8 Ιουλίου, ενώ ο Ledezma, ο οποίος είναι ο δήμαρχος του Καράκας, βρισκόταν επίσης σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Απρίλιο του 2015.
Μάλιστα, οι οικογένειες των συλληφθέντων έχουν δημοσιεύσει βίντεο όπου οι αρχές προσπαθούν να συλλάβουν διά τις βίας τους δύο πολιτικούς, ενώ μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ο προορισμός στον οποίο έχουν οδηγηθεί.
Χθες (31/7) ο Maduro είχε δηλώσει ότι θα φυλακίσει όσους πολιτικούς της χώρας τον κατηγόρησαν για εκλογική απάτη, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι έχει λάβει περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια ψήφους στις εκλογές της Κυριακής για την ειδική συνέλευση η οποία θα έχει την απόλυτη εξουσία.
Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση είχει κατηγορήσει ανοιχτά τον πρόεδρο της χώρας για απάτη, τονίζοντας ότι συνολική προσέλευση στης εκλογές ήταν μικρότερη από τρία εκατομμύρια άτομα, γεγονός που την καθιστά άκυρη.
«Κάποιοι θα καταλήξουν σε κελί φυλακών», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Maduro κατά τη χθεσινή ομιλία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης