Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2017 - Στις 56,6 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2017 - Στις 56,6 μονάδες ο PMI
Πρόκειται για την πρώτη πτώση του δείκτη κατά τους τελευταίους δέκα μήνες
Ελαφριά πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο του 2017, μετά τα πολυετή υψηλά στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα, με την άνοδο στις θέσεις εργασίας ωστόσο να παραμένει ιδιαίτερα ενισχυμένη.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 56,6 μονάδες, έναντι 57,8 μονάδων τον Ιούνιο, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πτώση του κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, ενώ τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, οι καλύτερες επιδόσεις καταγράφηκαν σε Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία, οι οποίες ηγούνται του κλάδου κατά τους τελευταίους μήνες.
Σημειώνεται ότι η ισχυρή ζήτηση από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου και η ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία έχουν συμβάλει στην τόνωση της παραγωγής και στη μέιωση της ανεργίας εντός του μπλοκ.
Μάλιστα, η ανεργία πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008, και συγκεκριμένα στο 9,1%.
«Η έκρηξη στις στελεχώσεις του κλάδου υποβαθμίζουν τις υποτονικές συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια της Ευρωζώνης», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του επικεφαλής οικονομολόγου της Markit, Chris Williamson.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης