Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΜarketWatch: Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ μόλις εισήλθε στην «επικίνδυνη ζώνη»

ΜarketWatch: Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ μόλις εισήλθε στην «επικίνδυνη ζώνη»
Σε μια άλλη εποχή τα γεγονότα στον Λευκό Οίκο αλλά και η Βόρεια Κορέα θα «σκότωναν» το ράλι της Wall Street
Εάν οι τίτλοι των εφημερίδων καθοδηγούσαν τις αγορές, τότε η bull αγορά θα έπρεπε να είχε πεθάνει εδώ και αρκετό καιρό, σχολιάζει ο MarketWatch σε δημοσίευμα της σχετικά με την ανοδική πορεία της Wall Street τους τελευταίους μήνες.
Η Βόρεια Κορέα, τα γεγονότα στον Λευκό Οίκο, οι αποτιμήσεις των μετοχών και μια κεντρική τράπεζα, της οποίας το ένα χέρια είναι στην κάνουλα.
Σε μια άλλα εποχή, όλα αυτά θα σκότωναν το ράλι της Wall Street.
Ακόμα και στη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/7/2017) φαινόταν ότι θα ήταν άγρια λόγω των απογοητευτικών μεγεθών της Amazon, οι μετοχές κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες τους, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να σημειώσει ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ.
Παρ' όλα αυτά, όμως, φαίνεται πως η Wall Street μπαίνει στην «επικίνδυνη ζώνη» και όχι εξαιτίας όλων αυτών.
Ειδικότερα, ο Sven Henrich της Northman Trader προειδοποιεί ότι μια ανησυχητικά τεχνική παγίδα θα μπορούσε τελικά να ανατρέψει την αγορά.
Ο Henrich κοιτάει τα βασικά επίπεδα για τον S&P 500 για λίγο και ο κρίσιμος δείκτης της αγοράς βρίσκεται ακριβώς κάτω από ένα κρίσιμο αριθμό τώρα.
«Φτάσαμε στις 2484 και τις απορρίψαμε», γράφει ο ίδιος.
«Όχι μαζικά, αλλά τις απορρίψαμε αμέσως όταν φτάσαμε σε αυτήν την τιμή, που μου λέει ότι είναι σχετικό. Σημαίνει κάτι σε αυτήν την αγορά».
Στην πραγματικότητα, ο Henrich προειδοποίησε ότι είδε αυτό το είδος των δυσοίωνων γραφημάτων πριν την κατάρρευση της επικής αγοράς το 2000 και πάλι το 2007.
«Με βάση μακροχρόνιους τεχνικούς στόχους μπήκαμε στην επικίνδυνη ζώνη και το έχουμε κάνει με ρεκόρ χαμηλής μεταβλητότητας, χωρίς προηγούμενο σε όλη την ιστορία της αγοράς» τονίζει.



Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι αγορές δεν μπορούν να πετύχουν νέα υψηλά σύντομα και αντίθετα κινηθούν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών ή εβδομάδων, τότε οι αγορές μπορούν πράγματι να ακολουθήσουν ένα οικείο και ιστορικό σενάριο.
Κι αυτό είναι ένα σενάριο που οι «ταύροι» ελπίζουν ότι θα αποφύγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης