Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Κίνα και Ρωσία έχουν μια μοναδική ευθύνη για τις απειλές που εξαπολύει η Β. Κορέα

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Κίνα και Ρωσία έχουν μια μοναδική ευθύνη για τις απειλές που εξαπολύει η Β. Κορέα
H εκτόξευση του πυραύλου συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες της διεθνούς κοινότητας
Σοβαρές αιχμές κατά της Κίνας και της Ρωσίας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson καταλογίζοντας τους ευθύνες για την επιδείνωση της απειλής που συνιστά η Βόρεια Κορέα.
Αμέσως μετά τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διακήρυξε ότι «ανεξαρτήτως πού, ανεξαρτήτως πότε (...) όλη η αμερικανική επικράτεια βρίσκεται εντός της εμβέλειάς μας».
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ως οικονομικοί υποστηρικτές του πυρηνικού βαλλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, η Κίνα και η Ρωσία φέρουν μια μοναδική και ειδική ευθύνη όσον αφορά την αύξηση της απειλής για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».
Τόνισε ακόμη πως «η εκτόξευση αυτού του πυραύλου συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες της διεθνούς κοινότητας».
Η Κίνα είναι ο τελευταίος μεγάλος σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ ενώ η Ρωσία έχει ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να μην χάσει την ψυχραιμία της απέναντι στην πυρηνική ισχύ του βορειοκορεατικού καθεστώτος. Το Πεκίνο, από την πλευρά του, επανέλαβε σήμερα τη συνήθη έκκλησή του για "αυτοσυγκράτηση των ενδιαφερόμενων μερών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης