Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Εκτοξεύθηκαν κατά +78% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 314 εκατ. δολ.

tags :
Credit Suisse: Εκτοξεύθηκαν κατά +78% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 314 εκατ. δολ.
Τα έσοδα της ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν ελαφρώς, στα 5,27 δισ. δολ.
Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, καθώς τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ για την ελβετική τράπεζα, η οποία εισέρχεται στη δεύτερη φάση του τριετούς προγράμματος αναδιάρθρωσής της.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ελβετικής τράπεζας ενισχύθηκε κατά +78% στα 314 εκατ. δολ. έναντι 175 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 277 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Credit Suisse υποχώρησαν ελαφρώς, στα 5,27 δισ. δολ. έναντι 5,37 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με τα αποτελέσματα να βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε ότι αφορά το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείας, η τράπεζα παρουσίασε αύξηση +12% στα νέα περιουσιακά της στοιχεία, τα οποία ανήλθαν στα 23,4 δισ. δολ. ενώ άνοδο της τάξεως του +8% κατέγραψαν και τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πλέον διαμορφώνονται στα 737 δισ. δολ.
«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στα μέσα του τριετούς στρατηγικού μας σχεδίου και η στρατηγική μας λειτουργεί, καθώς σημειώνουμε καλή πρόοδο σε σχέση με τους βασικούς μας στόχους», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της Credit Suisse, Tidjane Thiam.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης