Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Ανώτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 466 εκατ. ευρώ

tags :
Deutsche Bank: Ανώτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 466 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -10% στα 6,6 δισ. ευρώ
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/7) η γερμανικής τράπεζα, με τα αποτελέσματα μάλιστα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 466 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 20 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 169 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, τα έσοδα υποχώρησαν κατά -10%, στα 6,6 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να δηλώνει ότι αναμένει χαμηλότερα έσοδα από τις επιχειρήσεις της για το σύνολο του τρέχοντος έτους.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της τράπεζας, John Cryan, η περιορισμένη δραστηριότητα των πελατών στις κεφαλιαγορές αποτέλεσε βασική αιτία για τη μείωση των εσόδων της Deutsche Bank, καθώς τα καθαρά έσοδα από το ενεδυτικό τμήμα σημείωσαν σημαντική πτώση της τάξεως του -16%, την ίδια στιγμή που τα έσοδα στο τμήμα λιανικής υποχώρησαν κατά -7%.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Deutsche Bank οι πελάτες εξακολουθούν να επιστρέφουν, μετά από ένα ταραχώδες έτος για την τράπεζα, φέρονταας καθαρές εισροές ύψους 9 δισ. ευρώ στα διάφορα τμήματά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης