Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 300 εκατ. στερλίνες καλείται να επιστρέψει συνολικά στους δανειολήπτες η Lloyds

Πάνω από 300 εκατ. στερλίνες καλείται να επιστρέψει συνολικά στους δανειολήπτες η Lloyds
Την περίοδο 2009 – 2016, η Lloyds εφάρμοσε αμφισβητούμενες πολιτικές, με αποτέλεσμα να χρεώνει λάθος ποσά σε ορισμένους πελάτες
Η Lloyds Banking Group θα επιστρέψει από –κατά μέσο όρο– 350 στερλίνες σε 600.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, έπειτα από σχετική έρευνα των βρετανικών αρχών και συγκεκριμένα της FCA (Financial Conduct Authority), λόγω του αποτυχημένου τρόπου με τον οποίο εφάρμοζε τις πολιτικές για τα δάνεια με καθυστερήσεις πληρωμών.
Ειδικότερα, την περίοδο 2009 – 2016, η Lloyds εφάρμοσε αμφισβητούμενες πολιτικές, με αποτέλεσμα να χρεώνει λάθος ποσά σε ορισμένους πελάτες.
Μαζί με τα 50 εκατ. στερλίνες που θα είναι το κόστος για την όλη διαδικασία, το συνολικό ποσό που θα πληρώσει η τράπεζα ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο των 300 εκατ. στερλίνες, όπως δηλώνουν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχει ήδη προβλεφθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά πηγή δήλωνε ότι η τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει κι άλλο τις προβλέψεις της κατά δεκάδες εκατομμύρια λίρες.
Υπενθυμίζεται ότι το α’ 3μηνο του 2017, τα καθαρά κέρδη της Lloyds διαμορφώθηκαν στις 766 εκατ. στερλίνες, έναντι 405 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με ώθηση κυρίως από τη συνεχιζόμενη μείωση των επισφαλών δανείων.
Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν ελαφριά άνοδο της τάξεως του +1% στις 4,38 δισ. στερλίνες, ενώ τα λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν κατά -1%, με την τράπεζα να δηλώνει ότι παραμένει εντός των μακροπρόθεσμων στόχων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης