Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Yellen και Cohn είναι οι βασικοί υποψήφιοι για το «τιμόνι» της Fed

Trump: Yellen και Cohn είναι οι βασικοί υποψήφιοι για το «τιμόνι» της Fed
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πάντως ότι, υπάρχουν ακόμη «δύο ή τρεις» υποψήφιοι
Τις πρώτες του σκέψεις για την ηγεσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έκανε γνωστές ο Donald Trump, χωρίς ωστόσο να ανοίξει πλήρως τα χαρτά του.
Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στη Wall Street Journal, η τωρινή πρόεδρος Janet Yellen ενδέχεται να παραμείνει στο «τιμόνι» της Fed.
Μάλιστα επεφύλασσε κολακευτικά σχόλια για την Yellen λέγοντας, πως έχει κάνει καλή δουλειά ενώ την χαρακτήρισε «πρόσωπο χαμηλό επιτοκίου».
Στους υποψήφιους για τη διοίκηση της Fed ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπεριέλαβε και τον οικονομικό του σύμβουλο Gary Cohn βασικό στέλεχος της Goldman Sachs επί 26 χρόνια, για τον οποίο εξέφρασε τον θαυμασμό του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πάντως ότι, υπάρχουν ακόμη «δύο ή τρεις» υποψήφιοι.
Οι δηλώσεις του Trump για τη Yellen συνιστούν σημαντική μεταστροφή, καθώς τον Μάιο του 2016 και πριν την εκλογική του νίκη είχε δηλώσει ότι, θα την αντικαθιστούσε με το τέλος της θητείας της.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 την είχε κατηγορήσει ότι, διατηρεί τα επιτόκια χαμηλά για πολιτικούς λόγους προκειμένου να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς και τον πρόεδρο Barack Obama.
Μία πρώτη αλλαγή στάσης του Trump απέναντι στη Yellen σηματοδοτούσε η συνέντευξή του στη Wall Street Journal τον Απρίλιο του 2016 στην οποία είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την επικεφαλής της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης