Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παγώνουν» τα σχέδια συνεργασίας Daimler - BMW, μετά τις αποκαλύψεις για το καρτέλ

tags :
«Παγώνουν» τα σχέδια συνεργασίας Daimler - BMW, μετά τις αποκαλύψεις για το καρτέλ

Οι δύο εταιρείες επρόκειτο να συζητήσουν για τη συνεργασία τους 
Ορατές γίνονται ήδη οι πρώτες επιπτώσεις στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα περί συγκρότησης καρτέλ ώστε να καθορίσουν τις τιμές των συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων με τη χρήση βιομηχανικών επιτροπών.
Η BMW ανέστειλε τις συζητήσεις της με τη Daimler για τη μελλοντική τους συνεργασία, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung σήμερα (25/7).
Οι δύο εταιρείες επρόκειτο να συζητήσουν για τη συνεργασία τους στην αγορά εξαρτημάτων αυτοκινήτων και την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.
Στην υπόθεση του καρτέλ επίσης φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι εταιρείες Volkswagen, Audi και Porsche.
Daimler και BMW είναι ανταγωνίστριες εταιρείες στο χώρο των πολυτελών αυτοκινήτων αλλά το τελευταίο διάστημα φέρονται να εξέταζαν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ.
Τα εποπτικά συμβούλια της Daimler και της Volkswagen και θα συνεδριάσουν αύριο (26/7), με θέμα τις καταγγελίες για τη δημιουργία καρτέλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης